У Колочавській громаді для школярів провели захід «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Як ми раніше повідомляли, 17 вересня в Україні відзначали День рятувальника. У своє професійне свято фахівці Державно-пожежно-рятувального посту (с. Синевир) провели захід «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для учасників освітнього процесу Негровецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. імені Василя Росохи.

Фахівці ДСНС розповіли дітям про засоби індивідуального захисту, продемонстрували бойовий одяг та аварійно-рятувальне обладнання, первинні засоби пожежогасіння та розповіли коли і як їх доводиться застосовувати.

Щоб відчути себе справжнім вогнеборцями, діти гасили уявну пожежу, приміряли костюм рятувальника, а щоб посидіти в кабіні справжньої пожежної машини треба було вистояти довжелезну чергу. Радості в дітей не було меж.

«Щодня рятувальники борються за життя, допомагають людям у найскладніші моменти і завжди готові прийти на допомогу. Тому щиро вітаємо всіх причетних з Днем рятувальника! Бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпної енергії та сил. Нехай у ваших серцях завжди горить вогонь відваги, а вдячність людей буде вашою найбільшою нагородою», – написала Колочавська територіальна громада.