Закарпаття першим вітатиме Україну з Днем Незалежності

Традиційна акція «Молитва за Україну» водинадцяте відбудеться на світанку Дня Незалежності в Ужгороді. Цьогоріч вона вперше в онлайн-форматі об’єднає українців та небайдужих людей з різних куточків світу. Про це інформує Закараптська обласна військова адміністрація.

24 серпня спільна молитва за перемогу й мир у нашій державі одночасно лунатиме у США, Канаді, Австрії, Польщі, Угорщині, Словаччині, Молдові, Латвії, Литві та інших країнах, повідомив на брифінгу заступник керівника краю Юрій Гузинець.

«Локація для проведення щорічної мистецько-патріотичної акції протягом 11 років часто змінювалася. Захід проходив на площі Поштовій, біля облмуздрамтеатру, греко-католицького катедрального собору, в Ужгородському замку тощо. Цьогоріч акція відбудеться на площі Народній», – відзначив Юрій Гузинець.

За його словами, у межах заходу представники різних конфесій краю звершать екуменічну службу, а колектив Заслуженого академічного Закарпатського народного хору виконає молитву «Отче наш» різними мовами світу.

«Найголовніше, щоб люди розуміли, як важливо в цей нелегкий час прийти й зустріти світанок у спільному проханні до Бога за мир у нашій державі. Своєю чергою ми теж підтримуємо ініціативу Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, щороку долучаємося до організації та проведення цього заходу», – зауважила заступниця директора департаменту культури ОВА Галина Ломпарт.

«Молитва за Україну» – це унікальна мистецько-патріотична акція, аналогів якої в Україні нема. У 2014 році її започаткували, щоб ушанувати загиблих за нашу незалежність і свободу, наголосила директорка-художня керівниця та головна диригентка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук.

«Наш край щороку першим починає вітати свою Батьківщину з її Днем народження, – підкреслила Наталія Петій-Потапчук. – Як відомо, спільна молитва має велику силу, тож ми віримо, що саме вона принесе нашій країні перемогу».

Щорічна мистецько-патріотична акція «Молитва за Україну» відбудеться, як зазвичай, о 6 годині ранку. Закликаємо містян та гостей обласного центру долучитися до цього заходу на площі Народній.