Увага. Небезпека сказу!

На території Хустського району збільшилася кількість випадків сказу серед домашніх тварин. Про це повідомляє Хустське районне управління ГУ Держпродспоживслужби.

«Головними носіями сказу в дикій природі є лисиці. Така ситуація по всій області та і сусідніх також. На ситуацію повпливала відсутність санітарного відстрілу лисиці вже третій рік поспіль», пояснив в.о. голови президії ВПУТМР Закарпатської області Юрій Качур

«Стан справ може погіршитися з настанням перших морозів, звірі шукатимуть тепла та харчів біля населених пунктів. Як наслідок сутички з домашніми тваринами та людьми», прокоментував керівник Хустського УТМР  Роман Савіцький. 

 

Що таке сказ?

Сказ це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба теплокровних тварин і людей, яка супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи.

Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Інфікування людини сказом відбувається здебільшого від диких хижих (вовки, лисиці) чи домашніх тварин (коти, собаки), а також сільськогосподарських тварин.