Напередодні нового навчального року обговорили Стратегії розвитку закладів освіти

Днями в обласній раді за відповідною рекомендацією  профільної комісії  з питань освіти, науки, духовності та національних меншин (голова – Ільдіка Орос) відбулася розширена нарада з розгляду Стратегії розвитку закладів обласного підпорядкування у сфері освіти.  

До її проведення долучилися також  директори профільних департаментів облдержадміністрації  – обласної військової адміністрації; представники Управління державної служби якості освіти у Закарпатській області  та у режимі онлайн – керівники закладів освіти обласного підпорядкування. 

В. п. голови обласної ради Василь Дем’янчук наголосив на актуальності порушеної теми напередодні нового навчального року та акцентував першочергово на забезпеченні у закладах освіти основних вимог безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану.  

Заступник голови профільної постійної комісії обласної ради  Марія Сігетій, яка очолює Управління Державної служби якості освіти в області, рекомендувала оновити всі стратегії розвитку закладів освіти Закарпатської обласної ради для підвищення надання ними якісних освітніх послуг, а також  детально презентувала алгоритм розробки оновлених стратегій розвитку закладів  та дорожню карту їх виконання, враховуючи нові підходи в організації освітнього законодавства. 

Загалом наголошувалося на ролі керівника та засновника у процесі стратегічного управління задля успішної реалізації стратегій,  механізмів пошуку альтернативних джерел фінансування запланованих заходів тощо. 

Представники освітньої комісії Ільдіка Орос та Роланд Цебер, керівники  закладів вносили свої пропозиції щодо надання якісних освітніх послуг та виконання стратегічних документів. Серед основного: збереження та розвиток мистецьких шкіл, мотивація обдарованих дітей та їх вчителів,  забезпечення закладів освіти сучасним комп’ютерним обладнанням тощо.

Участь в обговоренні також узяли: Наталія Штефуца – голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, Мар’яна Марусинець  – директор департаменту   освіти і науки, молоді та спорту  ОДА – ОВА, Євген Тищук – директор департаменту культури ОДА – ОВА, Любов  Мандзич  – директор департаменту охорони здоров’я ОДА – ОВА.  

У підсумку – напрацьовані рекомендації стануть  важливими  для успішної імплементації  нововведень та покращення якості освіти у Закарпатті.

Закарпатська обласна рада