В області завершилася перевірка дотримання законодавства у сфері цивільного захисту

В обласній військовій державній адміністрації відбулась нарада з підведення підсумків перевірки з дотримання законодавства у сфері цивільного захисту, яка тривала впродовж 10 днів на Закарпатті. 

Учасники наради та члени комісії  проаналізували стан реалізації державної політики у сфері цивільного захисту в регіоні та визначили рівень взаємодії між усіма екстреними службами області після перевірки роботи аварійно-рятувальних служб, органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій та спеціалізованих служб цивільного захисту щодо виконання вимог законів, дотримання пожежної та техногенної безпеки. 

Особливу увагу приділено діяльності регіональної та місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вивчено стан інженерного, медичного, біологічного та хімічного захисту населення, системи здійснення оповіщення та інші важливі питання. 

В ході відпрацювання обласного та районних центрів перевірено боєздатність дислокованих там пожежно-рятувальних підрозділів, а також готовність органів управління та служб до реагування на надзвичайні ситуації. 

Окрім визначення проблемних питань, робоча група надала й низку рекомендацій, спрямованих на вдосконалення діяльності сил цивільного захисту, повідомляє Головне управління ДСНС України у Закарпатській області.