У Хустській МТГ відбулася щорічна серпнева конференція освітян

29 серпня освітяни Хустської міської територіальної громади зібралися на щорічній серпневій конференції, яка проходила на базі Сокирницького ліцею. 

Як повідомляє Хустська міська рада, захід розпочався з Гімну України та хвилини мовчання на знак вшанування воїнів, які загинули, захищаючи свободу та незалежність нашої держави. Далі відбулася урочиста частина, де лунали патріотичні пісні. Поважним гостем став директор Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова НАМН України, наш земляк Василь Лазоришинець. Того дня у його житті була важлива подія – виповнилося рівно 50 років із часу закінчення ним Сокирницької школи. Василь Васильович висловив щирі слова подяки за теплу зустріч та побажав всім успішного навчального року.

В.о. Хустського міського голови Василь Губаль привітав Василя Лазоришинця, подякував за вагомий внесок у розвиток міста Хуст та вручив земляку Почесну грамоту Хустської міської ради разом із відзнакою. До слів вітань долучилися й заступник міського голови Андрій Ковач, депутат міської ради Володимир Чегіль та директорка Сокирницького ліцею Богдана Чегіль.

Відтак освітян із початком нового навчального року привітав власне і сам Василь Іванович Губаль: 

«Цей рік насправді буде нелегким. В умовах сьогодення важко відшукати кошти, але ми всіляко підтримуємо галузь освіти. Велика подяка за це депутатському корпусу, зокрема за розуміння та прийняті важливі рішення. Знаю усі проблеми, які є у закладах освіти, ми працюємо над їхнім вирішенням. Висловлюю щиру подяку кожному з вас за нелегкий труд заради майбутнього – наших дітей. Кожен із вас доклав максимум зусиль для того, щоб забезпечити можливість очного навчання і щоб цей формат залишився основним у новому навчальному році. Рухаємося далі, працюємо заради Перемоги».

Після виступу очільника Хустської МТГ грамотами міської ради були нагороджені кращі з кращих на знак подяки за вагомий внесок у розвиток освіти.

Далі з доповіддю «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2023-2024 навчальному році та завдання на 2024-2025 навчальний рік» виступила начальниця управління освіти, релігій та у справах національностей виконкому Хустської міської ради Олеся Калинич. «Про збереження ментального здоров’я педагогів як запоруку професійного зростання» виступила психолог Центру професійного центру педагогічних працівників Юлія Шеверя.

Присутні мали змогу взяти участь в обговоренні важливих освітніх процесів, підбити підсумки та успішно стартувати у новий 2024-2025 навчальний рік, щоб спільно втілювати освітні трансформації, робити освіту сильнішою та якіснішою попри всі виклики сьогодення.