Закарпатські лікарі матимуть можливість стажуватися в медичних закладах США

Триває візит закарпатської делегації до США. В Орландо голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай, разом із колегами депутатами Закарпатської обласної ради, Ольгою Олексик та Юдітою Петеі, головою Міжгірської територіальної громади Василем Щуром та депутатом Хустської міської ради Дмитром Білецьким мали кілька важливих та цікавих зустрічей.

Делегація відвідала Християнську Академію Вариводи приватний освітній заклад, який спеціалізується на навчанні українських та інших іноземних студентів, співпрацює з українською діаспорою, підтримує наших молодих співвітчизників та допомагає інтегруватись їм в нове суспільство. Роман Сарай подякував їм за ту роботу, яку вони проводять, за допомогу та підтримку Україні у цей складний для нашої держави час. Про це інформує Закарпатська обласна рада.

«Мали конструктивні та продуктивні розмови з конгресменом Рейчл Плекон та головою Українського Конгресового комітету США Андрієм Футеєм, відзначив голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай. Заручилися цілковитою їхньою підтримкою щодо налагодження взаємовигідної співпраці між Закарпаттям та американським штатом Флорида. Домовились разом розробити покроковий план з реалізації наших задумів. Андрій Футей, який з 2002 року виконує обов’язки Почесного консула України в штатах Огайо та Кентуккі, пообіцяв посприяти нам в налагодженні взаємовигідних стосунків і з іншими американськими штатами». 

Роман Сарай презентував в Орландо проєкт будівництва реабілітаційного центру для військових в Ужгороді «4.5.0 Recovery center». Розповів про стан його реалізації. 

«Домовилися, що закарпатські лікарі матимуть можливість стажуватися в медичних закладах США, а американські медики-реабілітологи на волонтерських засадах приїжджатимуть до Ужгорода – консультуватимуть наших спеціалістів», повідомив голова Закарпатської обласної ради.