У Хустській МТГ відбулася учительська конференція на тему: «Освіта в умовах війни: виклики та перспективи»

Днями на базі Нижньоселищенського ліцею тривала учительська серпнева конференція «Освіта в умовах війни: виклики та перспективи». Подія, яка вдруге відбулася у Хустській МТГ, розпочалася з урочистого відкриття на подвір’ї ліцею, де присутні виконали Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на війні Героїв. 

На відкритті були присутні в.о. Хустського міського голови Василь Губаль, начальниця управління освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради Олеся Калинич, начальник відділу загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради Василь Мочарник, директорка Нижньоселищенського ліцею Віра Губаль, староста Нижньоселищенського старостинського округу Юрій Попадинець, модератор заходу – директорка «Центру професійного розвитку педагогічних працівників Хустської міської ради» Світлана Луканець та вчителі Хустської ТГ, інформує Хустська міська рада.

«За більше ніж три місяці з міського бюджету на утримання закладів освіти за сприяння депутатського корпусу нам вдалося виділити майже 6 млн. грн. У такому темпі продовжуватимемо далі. Робимо все можливе, аби навіть у цей складний час освіта Хустської МТГ розвивалася, а діти навчалися у комфортних умовах. 

Завдяки європейським грантам вдається залучити кошти для реалізації важливих проєктів, у тому числі освітніх. Маємо приклади успішного втілення їх у життя. Більше – попереду.  

А цей захід є яскравим прикладом згуртованості та єдності. Ми єдині заради спільної мети – надання якісної освіти в умовах війни. Дякую кожному, хто залишився в Україні, дякую за розуміння, за ваш нелегкий труд та вагомий внесок у розвиток освіти Хустської МТГ. Об’єднуємо всі спільні зусилля заради наших дітей. Разом до Перемоги», – наголосив очільник Хустської ТГ Василь Губаль. 

Після урочистого відкриття педагоги були розділені на 6 груп за різними освітніми галузями. Працювали командою, ділилися досвідом, вчилися новому. Далі в актовій залі зібралися на панельну дискусію, де обговорили важливу тему «Виклики та перспективи освітньої галузі Хустської МТГ. Безпечне середовище – якісна освіта». Тут могли почути відповіді від представників міської влади.

Головне – це безпека, про яку говорили чимало. Виклики, які диктує нам сьогодення, складні, та з кожним маємо впоратися.