У Хусті відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та 33-ї річниці Незалежності України

Сьогодні, 23 серпня, в Хустській міській територіальній громаді відбулися урочисті заходи, присвячені Дню Державного Прапора України та 33-ій річниці з Дня Незалежності України. 

На майданчику перед краєзнавчим музеєм зібралися представники влади, установ, організацій та мешканці громади, аби спільно віддати шану символу Держави та у хвилині мовчання схилити голови перед світлою памʼяттю тих, хто віддав своє життя заради волі, свободи та незалежності нашої рідної землі.

Розпочались урочистості зі спільного виконання Державного Гімну України. Опісля до присутніх із вітальними словами з нагоди відзначення державних свят звернувся в.о. Хустського міського голови Василь Калин. 

«Нині, як і багато років тому, гартується свобода нашого українського народу в любові до рідної землі, єдності, протистоянні ворогу. Висловлюю глибоку шану всім людям, які стояли біля витоків відродження незалежності та національних символів. Схиляю голову перед героями минулого та сучасності, котрі поклали життя та здоровʼя, захищаючи нашу синьо-жовту Україну. 

Слава нашому прапору! Прапору минулих, сьогоднішніх і майбутніх перемог. Миру всім нам після перемоги!», сказав Василь Юрійович. 

Також він вручив ряд грамот міської ради.

Присутнім на святі був також депутат Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, який побажав усім миру та Перемоги. Виконав Михайло Михайлович і почесну місію вручив грамоти та подяки Закарпатської обласної ради.

Завершився захід «Молитвою за Україну» у виконанні хору Закарпатського обласного театру драми та комедії, інформує Хустська міська рада.