На Хустщині обговорили підходи модернізації пасік карпатських бджіл

Нещодавно в селі Колочава відбувся черговий семінар по бджільництву на тему։ «Перспективи співпраці з фондом ФАО для модернізації пасік при створенні суцільного ареалу чистопородних карпатських бджіл Міжгірської екосистени». Захід відбувся за участю наукового співробітника, кандидата с.н. Віктора Паппа (м. Хуст), наукового співробітника НПП «Синевир» Василя Беци та місцевих бджолярів. 

Під час зустрічі обговорено умови співпраці з фондом та можливості якими можуть скористатися бджолярі для покращення матеріальної та технічної бази своїх пасік. За умов тісної та плідної співпраці між НПП «Синевир» та «Інститутом бджільництва ім. П. І. Прокоповича» на пасічних господарствах Тереблянської долини такі зустрічі проходять вже декілька років поспіль. 

Утім, після активного обговорення піднятої тематики пасічних господарств, всі присутні бджолярі, черговий раз мали нагоду отримати чистопородні бджолині матки Карпатської породи. Таким чином поширення племінного матеріалу по місцевих пасіках має позитивний вплив на всі пасічні господарства гірського краю, йдеться у повідомленні Національного природнього парку «Синевир».