Мешканцю Хустщини повідомили про підозру в організації незаконного переправлення осіб через кордон

На Закарпатті СБУ ліквідувала черговий канал виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Служба безпеки блокувала новий канал незаконного «трансферу» призовників через держкордон у Закарпатській області. За наявними даними, до протиправної діяльності причетний раніше судимий мешканець Хустщини, інформує Управління СБ України в Закарпатській області.

Заручившись підтримкою місцевих ділків, зловмисник допомагав охочим уникнути мобілізації втекти до сусідньої країни. Зокрема, він організовував супровід «клієнтів» з вокзалу, розміщував їх в готелях поблизу прикордоння та інструктував, як безперешкодно перетнути кордон. Вартість своїх «послуг» чоловік оцінив у 6 тисяч доларів з одного ухилянта.

Правоохоронці затримали фігуранта під час спроби незаконно переправити двох громадян. 

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, з наданням порад, вказівок, вчиненому за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Тривають слідчі дії. Встановлюються інші причетні до правопорушення особи.

Викриття та затримання фігуранта проводили оперативники СБУ в Закарпатській області спільно з Головним оперативно-розшуковим відділом 27 прикордонного загону, слідчими Мукачівського районного управління  ГУ Нацполіції в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.