Провели аудит ЦНАПу Довжанської сільської ради

Протягом двох днів, 8–9 жовтня, експерти Програми «Polaris. Підтримка надання послуг» Ольга Калініченко та Алла Ковальчук відвідали Довжанську територіальну громаду з робочим візитом.

В межах цього візиту надавали інституційну допомогу – проведення «аудиту» ЦНАПу Довжанської сільської ради з метою визначення стану діяльності ЦНАПу, виявлення потреб та потенціалу підвищення його ефективності, досягнення і дотримання рівня «належного ЦНАП».

Програма візиту базувалася на досвіді SALAR щодо впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині підтримки покращення надання адміністративних послуг в Україні та Проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» та надає інституційну підтримку територіальним громадам України щодо покращення та наближення доступності адміністративних (публічних) послуг до мешканців та налагодження діалогу між жителями та керівництвом громад.

Інституційна допомога передбачала аналіз стану: 

  • обслуговування суб’єктів звернення: веб-сайт ЦНАПу (онлайн-фронт-офіс), офлайн-фронт-офіс;
  • загальної організації роботи ЦНАПу (у тому числі роботу з персоналом);
  • дотримання процедур надання адміністративних послуг;
  • моніторингу задоволеності клієнтів; 
  • роботи ВРМ; 
  • тощо.

За результатами проведення аудиту громада отримає висновок про стан діяльності ЦНАПу та рекомендації щодо його подальшого розвитку.

«Щиро вдячні Програмі Polaris за надану можливість отримати фахову оцінку діяльності ЦНАПу, а експертам за проведення аудиту. Всі ваші рекомендації обовʼязково буде враховано», – йдеться у дописі ЦНАПу Довжанської територіальної громади.