Очільник Закарпатської ОВА Мирослав Білецький на Запоріжжі відвідав медичний заклад, де лікуються наші військові

Т.в.о. голови Закарпатської ОВА поспілкувався із земляками із Мукачівщини, Хустщини, Іршавщини, Тячівщини, обговорили проблемні питання, які їх турбують, та чим може допомогти ОВА, про лікування та реабілітацію військових, а також потреби їхніх родин в тилу. 

«На місці також вдалося поспілкуватися із закарпатцями, відповідальними за медичний напрям у прифронтових територіях, про досягнення яких після нашої перемоги писатимуть книги.

Зокрема, познайомився із Вікторією Ковач, яка створила і керує потужною медичною службою 3-ї окремої штурмової бригади. Допомога військовому від стабпункту на полі бою до його подальшого відновлення вже у лікувальних закладах – колосальна робота. І не лише її медичний бік, а й бюрократичний. Завдяки таким фахівцям наші захисники і захисниці у надійних у руках!», – написав на своїй сторінці у Facebook Мирослав Білецький.

Олександр Данилюк працює заступником керівника департаменту охорони здоров’я Міноборони. Він добре розуміє, що потрібно лікарям та військовим, як працює медична сфера на лінії фронту. 

Роман Кузів – командир угрупування медичних сил і засобів «Схід». Ідейний натхненник проєктів у сфері військової медицини, які точно братимуть за приклад й інші країни.

«Говорили про реабілітацію військових та лікарів, зокрема створення центру відновлення для бійців після контузій, з ПТСР, підготовку відповідних кадрів, і що саме може зробити у цьому напрямку Закарпаття. Завдяки таким розмовам з’являються дуже цінні ідеї!

Пишаюся своїми земляками, які роблять сьогодні дуже важливу роботу – своїми руками та розумом наближають перемогу тут, на лінії фронту.

Рухаємося далі», – додав керівник краю.