Іршава відзначила 683-річницю з дня першої письмової згадки цікавими заходами

У час воєнного стану не до свят, але громада відзначила День міста низкою патріотичних та спортивних заходів на різних локаціях, і які, не зважаючи на дощ, вдалися. Про це інформує Іршавська міська рада.

Святковий день розпочався із вшанування полеглих воїнів. Міський голова Віктор Симканинець разом із захисниками України, представниками міського ветеранського простору «Вдома» та осередку Закарпатського обласного центру національного спротиву поклали квіти до стели полеглих Героїв в російсько-українській війні. Мер у короткому виступі подякував захисникам за те, що завдяки їм можемо працювати на благо міста, а полеглих вшанували хвилиною мовчання.

Опісля всі разом передислокувалися у міський парк, де учасники війни вправлялися у підніманні гирь, армреслінгу та перетягуванні канату. Провів спортивні змагання клуб «Кротон». На рівні з чоловіками виступили й дві жінки: керівниця міського осередку нацспротиву Надія Чигіль та реабілітолог, заступниця голови ветеранського відділення «Вдома» Вікторія Ловга. Тут же можна було освоїти навички тактичної медицини, спробувати розбирання-складанні зброї, подивитися засоби зв’язку, які використовують на війні.

Тож, у змаганні з армреслінгу на ліву руку з вагою до 75 кг здобули перемогу:

1. Чегіль Надія;

2. Кізляк Юрій;

3. Варваринець Василь.

З вагою 75-90 кг: 

1. Медведчук Олександр;

2. Борисевич Станіслав;

3. Ваш Юрій.

З вагою 90+

1. Лендєл Василь;

2. Савко Іван;

3. Старчук Дмитро.

На праву руку у фінальному поєдинку з армреслінгу здобули перемогу з вагою до 75 кг:

1. Варваринець Василь;

2. Кізляк Юрій;

3. Чегіль Надія.

76-90 кг:

1. Ловга Вікторія;

2. Тарасов Віктор;

3. Борисевич Станіслав.

Категорія 90+ кг: 

1. Лендєл Василь;

2. Старчук Дмитро;

3. Савко Іван.

У перетягуванні канату найсильнішими стали учасники команди ветеранів-УБД. 

У змаганнях з гирьового спорту (ліва рука) перемогли Старчук Дмитро, Тарасов Віктор і Станіслав Борисевич. У підніманні гирі правою рукою посіли призові місця Дмитро Старчук, Грига Василь та Варцаба Віталій.

Всі учасники спортивних змагань отримали подарункові набори та смачне частування від голови правління Іршавської райспоживспілки Сергія Лупака та директора КО «Бужора» Олександр Улашина. Останніх очільник громади за співпрацю відзначив пам’ятним подарунком.

Тут же у парку вихованки гуртка Іршавського МЦПО разом із педагогом малювали на асфальті все, що пов’язане із рідним містом: герб, міст, сонячний годинник, річку Іршавку. Інші юні художники із народної студії образотворчого мистецтва «Боржавська фантазія» стали учасниками пленеру. Із мольбертами розташувалися біля МЦПО й малювали рідні куточки міста. Керівниця студії, знана художниця Любов Микита, курувала процес.

У парку стартували й фінішували змагання із спортивного орієнтування, які організував туристично-краєзнавчий напрям згаданого МЦПО. Переможні місця в старшій групі із хлопців здобули Симканинець Іван, Коневич Володимир та Савко Іван. Серед дівчат здобули І-ІІІ місця: Лелітко Дарина, Гузинець Мирослава та Мороз Анастасія. Із молодшої групи здобули І-ІІІ місця хлопці – Староста Артем, Пийтер Василь та Попович Станіслав, а із дівчат – Палош Іванна, Юхимчук Соломія та Марковцій Мирослава. Всього участь  взяли 37 юних спортсменів.

У дитячо-юнацькій спортивній школі з нагоди Дня міста відбувся турнір з футболу. Участь взяли вихованці ФК Іршави, Ільниці, Лози та Осою. Це більше 40 учасників. Перше місце здобули підопічні Ільниця-Брід, друге – Лоза, третє – Осій. Іршава виступала поза конкурсом. 

В МЦПО до Дня міста відбувся турнір з шашок-64. За інформацією клубу «Вікторія», впевнено зіграла Анастасія Асеєва, яка показала стовідсотковий результат і здобула перше місце. Друге місце виборов Григорій Кравець, третє у Дмитра Ониська. Підбили підсумки і за віковими групами. 

В Іршавському ліцеї №1 відбувся турнір з волейболу, в якому взяли участь юні спортсмени і спортсменки ДЮСШ. Перемогу виборювали 4 команди. 1 місце виборов «Сектор», друге у «Жолудів», і завершують трійку «Чіпсони».

Юні призери та учасники спортивних змагань отримали  грамоти, медалі, солодкі подарунки, які вручав особисто міський голова Віктор Симканинець.