Школярям Колочавської ТГ розповіли як протидіяти булінгу

У Колочавській громаді провели чергове заняття з безпеки для учнів 6-х класів Колочавського закладу загальної середньої освіти №1.  

Юним здобувачам освіти нагадали про основні правила безпечного поводження з вогнем, у побуті, про безпеку на воді та на вулиці. Та найбільшу уваги було присвячено одній з найбільш актуальних проблем сучасного суспільства – булінгу. Мета заходу полягала в підвищенні обізнаності школярів щодо різних видів цькування та методів протидії йому.

Під час заняття учні мали можливість дізнатися про те, як розпізнавати булінг у школі, до яких наслідків може призвести його ігнорування та які права має кожна дитина для захисту своєї гідності й безпеки. Особливий акцент було зроблено на тому, що булінг може мати не лише фізичний характер, але й психологічний, емоційний або кібербулінг – цькування через соціальні мережі й інтернет.

Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі розповіла здобувачам освіти що головне – не мовчати. Важливо звертатися за допомогою до дорослих: вчителів, батьків або навіть шкільного психолога, якщо виникають ситуації, пов’язані з булінгом. Водночас школярів навчили, як можна підтримувати один одного і створювати дружню атмосферу в колективі.

Проведення таких занять є надзвичайно важливим у формуванні здорового та безпечного середовища для навчання та розвитку дітей у громаді, інформує Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту та культури Колочавської ТГ.