Хустські рятувальники ДСНС закликають не палити суху траву

Самовільне спалювання сухої трави поза законом і може призвести до серйозних наслідків для природи та загрожує безпеці людей.

Щодня хустські рятувальники ДСНС ліквідовують загоряння на відкритих місцевостях. Здебільшого їх причиною є саме людський фактор: необережне поводження з вогнем чи навмисні підпали – спалювання сухої трави та сміття. На жаль, зараз це актуальна проблема.

Такі пожежі дуже швидко поширюються на значну площу, особливо у суху вітряну погоду, знищують гектари лісових масивів, шкодять довкіллю, можуть спричинити пожежі житлових будівель та споруд, і навіть стати причиною травмувань і загибелі людей. 

«Випалювання сухостою ніяким чином не впливає на родючість ґрунтів, а навпаки – шкодить. Наголошуємо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність  (стаття 77-1 Кодексу України): 

• для громадян від 3 060 грн до 6 120 грн,

• для посадових осіб 15 300 грн до 21 420 грн», – йдеться у повідомленні Хустського РУ ДСНС Закарпаття.

Будьте обережні та не наражайте на небезпеку ні себе, ні своїх близьких! У разі пожежі не гайте часу, одразу телефонуйте до Служби порятунку за номером телефону – 101.