Як війна вплинула на виробників Хустщини. Приклад підприємства деревообробної галузі — Wood international

З лютого 2022 року багато деревообробних підприємств в Україні зупинили, а деякі закрили свої виробничі цехи. Основна проблема – зменшення обсягів обробки або зупинка виробництва через мобілізацію. Також на це вплинули логістичні проблеми та проблеми з енергопостачанням, втрата внутрішнього клієнта тощо.

Та є в цій галузі підприємства, яких складні часи змусили нарощувати свій потенціал та розвиватися. Вони створюють нові робочі місця, впливають на покращення становища деревообробної галузі району та забезпечують збільшення надходжень до місцевих бюджетів. Ми хочемо познайомити вас з одним з таких підприємств нашого регіону.

Wood international – це деревообробне підприємство засноване французом Аленом Бабелем та українкою Вікторією Алексович у 2014 році у м. Хуст. Не все одразу склалося гладко, втім амбітна пара не опустила руки у важкі часи, а навпаки продовжила свою справу. Зараз основна спеціалізація підприємства – клепка та альтернативна продукція для виноробства.

– Вітаю, Вікторія. Розкажіть, будь ласка, який матеріал ви використовуєте для своїх виробів? 

– Для виготовлення клепки і альтернативної продукції, ми використовуємо виключно деревину дуба. Для витримки вина, спиртових та пива використовують ще деякі породи деревини, але у дуже незначних кількостях. Дуб є основною деревиною бондарної галузі. Всі матеріали проходять ретельний відбір, щоб гарантувати найвищі стандарти якості.

– Можете поділитися, скільки етапів потрібен пройти виріб, щоб отримати готовий продукт?

– Виробничий процес є кропітким і включає низку етапів, які необхідно ретельно виконати, щоб забезпечити високу якість кінцевої продукції та мінімізувати можливість виникнення недоліків. Перший етап починається з первинної обробки матеріалів: проводяться заміри колоди, визначається її діаметр та довжина, а також встановлюється категорія якості дубу згідно з чинними стандартами.

На наступному етапі відбувається обрізка торців для визначення щільності річних кілець, після чого колоду ретельно оглядають на предмет можливих недоліків, таких як наявність сучків або кривих волокон. Далі відбувається їх порізка відповідно до вимог готової продукції. Важливим елементом цього етапу є нумерація дочірніх колод, щоб забезпечити чіткий облік матеріалів.

Після цього колоди подають до колуна, де вони розколюються на сегменти в залежності від їх діаметру. Отримані сегменти укладають у контейнери для подальшої обробки.

Наступний етап включає продольний розпил сегментів, а також торцування матеріалу, що дозволяє підготувати продукцію до фінального сортування. Завершальний етап включає остаточне сортування заготовок за розмірами та якістю, а також їх укладання на піддони згідно з визначеним порядком. Весь процес ретельно документується, а дані з кожного етапу вносяться до таблиць для забезпечення контролю якості на кожному кроці виробництва.

Такий підхід дозволяє досягти високих стандартів якості та гарантує, що кінцевий продукт відповідатиме вимогам замовників.

Процес виготовлення альтернативної продукціїї, окрім етапів які описані вище, включає в себе дозрівання деревини, яке триває від 18 до 36 місяців, потім  вона проходить сушку та остаточну обробку, включаючи термічну обробку. Завершується процес обрізанням, пакуванням та маркуванням готової продукції.

– Що найскладніше у роботі з деревом, адже ця сировина досить примхлива?

– Найскладнішим у роботі з деревом є забезпечення високої якості вихідної сировини та виконання точних операцій при виготовленні клепок. Це вимагає знань і досвіду, оскільки необхідно уникати кривизни волокон, пошкоджень у вигляді тріщин і сучків. Якщо дерево низької якості, то процес отримання клепки стає значно складнішим, оскільки такі дефекти можуть унеможливити досягнення необхідних стандартів.

– Як вплинула війна на підприємство?

– Війна негативно вплинула на наше підприємство, створивши невизначеність і виклики, з якими ми раніше не стикалися. Ніхто не знав, що буде далі, однак ми вирішили не зупинятися і продовжувати працювати навіть в таких складних умовах. Працювати підприємству в умовах війни стало можливим завдяки бронюванню наших працівників. Наш фронт це працювати на максимальну потужність, давати нашим працівникам хороші умови праці та достойну оплату за їх роботу, сплачувати податки та підтримувати ЗСУ. Навіть під час війни ми успішно продаємо нашу продукцію, розвиваємося і не зупиняємося на досягнутому. Ми реорганізували один з наших цехів, збільшили виробничі потужності вдвічі, побудували великий навіс для зберігання продукції та ще один цех для виробництва альтернативної продукції.

– Скільки людей працює у вашому штаті? Адже надавати людям робочі місця у такий складний період дуже цінно.

– У нашому штаті працює 143 працівників. Ми завжди прагнемо створювати умови, в яких наші співробітники відчувають себе цінними та захищеними. У цей непростий час особливо важливо забезпечувати людям стабільні робочі місця. Для нас легітимність та офіційне працевлаштування – це не лише питання законності, але й основа чесного бізнесу, який гарантує прозорість і захист прав кожного працівника. Ми пишаємося тим, що можемо підтримувати економіку регіону та сприяти добробуту його мешканців, і плануємо продовжувати цю роботу й надалі.

Владислава Калинич